Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα φινόκιο και τα κόβουμε σε φέτες. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε βάλει νερό μέχρι τη μέση και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε με το σκεύος σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου.
Φτιάχνουμε τα αστεράκια κάστανου: Στον κάδο το μίξερ αναμειγνύουμε με το φτερό 35 γρ. βούτυρο με το αυγό, μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το αλεύρι κάστανου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (η σειρά προσθήκης των υλικών στο μείγμα είναι σημαντικό να είναι η συγκεκριμένη, για να μη μας σβολιάσει η ζύμη).
Με μια μικρή κουτάλα βάζουμε το μείγμα για τα αστεράκια σε μικρές φόρμες διαμέτρου 8-10 εκ., βουτυρωμένες.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των αστεριών με τα κουκουνάρια και τα ψήνουμε στους 185°C για 10-12 λεπτά.
Στο μεταξύ, στραγγίζουμε τα φινόκιο και τo πολτοποιούμε στο mini pimer με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι, μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό και το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο.
Σερβίρουμε τα αστέρια κάστανου με την κρέμα φινόκιο διακοσμώντας με την ποικιλία αλλαντικών.
Φτιάχνουμε τα αστεράκια κάστανου: Στον κάδο το μίξερ αναμειγνύουμε με το φτερό 35 γρ. βούτυρο με το αυγό, μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το αλεύρι κάστανου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (η σειρά προσθήκης των υλικών στο μείγμα είναι σημαντικό να είναι η συγκεκριμένη, για να μη μας σβολιάσει η ζύμη).
Με μια μικρή κουτάλα βάζουμε το μείγμα για τα αστεράκια σε μικρές φόρμες διαμέτρου 8-10 εκ., βουτυρωμένες.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των αστεριών με τα κουκουνάρια και τα ψήνουμε στους 185°C για 10-12 λεπτά.
Στο μεταξύ, στραγγίζουμε τα φινόκιο και τo πολτοποιούμε στο mini pimer με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι, μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό και το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο.
Σερβίρουμε τα αστέρια κάστανου με την κρέμα φινόκιο διακοσμώντας με την ποικιλία αλλαντικών.