Εκτέλεση συνταγής
Ζύμη για τις κρέπες: Βάζουμε όλα τα υλικά για τα ζύμη κρέπας στον κάδο του mini pimer και με την ειδική λεπίδα για ζύμες τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή χυλό.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το λερώνουμε με λίγο φυτικό λάδι. Στη συνέχεια, βάζουμε στο κέντρο του μια ποσότητα χυλού (η ποσότητα που θα βάλουμε εξαρτάται από το μέγεθος της κρέπας που θέλουμε) και με την ειδική σπάτουλα ή κουνώντας το τηγάνι, απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε να ψηθεί και να πάρει χρυσό χρώμα και στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε ώστε να πάρει ίδιο χρώμα και η άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα μας.
Σούπα λαχανικών: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά για τη σούπα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο, το σέλινο, το κρεμμύδι και τις πατάτες με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1,6 l νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και συνεχίζουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια, το μπρόκολο και την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά τη σούπα μας.
Γέμιση για τις κρέπες: Κόβουμε το zampone σε 8 λωρίδες και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας. Στη συνέχεια, σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι και το σπανάκι για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει (χωρίς νερό).
Παίρνουμε τις κρέπες και σε κάθε μια τοποθετούμε ένα κομμάτι zampone και λίγο σπανάκι και τις τυλίγουμε σε δεματάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C για 15 λεπτά.
Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε ελαφρώς τα λαχανικά (να μείνουν σε μικρά κομμάτια, να μην πολτοποιηθούν τελείως) και σερβίρουμε τη σούπα των λαχανικών σε βαθιά πιάτα (αν χρειαστεί, τη ζεσταίνουμε πρώτα), αφού προσθέτουμε και από μία κρέπα σε κάθε πιάτο.
Tip: Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε zampone, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με 200 γρ. τυρi raklet.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το λερώνουμε με λίγο φυτικό λάδι. Στη συνέχεια, βάζουμε στο κέντρο του μια ποσότητα χυλού (η ποσότητα που θα βάλουμε εξαρτάται από το μέγεθος της κρέπας που θέλουμε) και με την ειδική σπάτουλα ή κουνώντας το τηγάνι, απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε να ψηθεί και να πάρει χρυσό χρώμα και στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε ώστε να πάρει ίδιο χρώμα και η άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα μας.
Σούπα λαχανικών: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά για τη σούπα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο, το σέλινο, το κρεμμύδι και τις πατάτες με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1,6 l νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και συνεχίζουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια, το μπρόκολο και την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά τη σούπα μας.
Γέμιση για τις κρέπες: Κόβουμε το zampone σε 8 λωρίδες και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας. Στη συνέχεια, σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι και το σπανάκι για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει (χωρίς νερό).
Παίρνουμε τις κρέπες και σε κάθε μια τοποθετούμε ένα κομμάτι zampone και λίγο σπανάκι και τις τυλίγουμε σε δεματάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C για 15 λεπτά.
Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε ελαφρώς τα λαχανικά (να μείνουν σε μικρά κομμάτια, να μην πολτοποιηθούν τελείως) και σερβίρουμε τη σούπα των λαχανικών σε βαθιά πιάτα (αν χρειαστεί, τη ζεσταίνουμε πρώτα), αφού προσθέτουμε και από μία κρέπα σε κάθε πιάτο.
