Πατάτες φούρνου με μπέικον και τυρί fontina

Εμφανίσεις: 4.352
Πατάτες φούρνου με μπέικον και τυρί fontina
Υλικά:
60 γρ. τυρί fontina (φοντίνα)
80 γρ. μπέικον
40 γρ. ζαμπόν
400 γρ. πατάτες (2 τεμ.)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
20 γρ. chives (σχοινόπρασο) (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί fontina (φοντίνα) συνταγές | συνταγή με πιπέρι μαύρο | μπέικον συνταγή | συνταγές με ζαμπόν | τυρί fontina (φοντίνα) | Sour milk calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες, το βάζουμε σε ένα τηγάνι και το τσιγαρίζουμε. Μόλις στεγνώσει, προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί, βάζουμε τις πατάτες από πάνω και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180°C.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βεβαιωνόμαστε ότι οι πατάτες έχουν ψηθεί και προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε το φαγητό πάλι στο φούρνο για λίγα λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί  και να απλωθεί και το βγάζουμε. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες272
Πρωτεΐνες ζωικές13,72 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,48 γρ.
Υδατάνθρακες20,98 γρ.
Λιπαρά16,14 γρ.
Σάκχαρα2,19 γρ.
Φυτικές ίνες2,58 γρ.