Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες, το βάζουμε σε ένα τηγάνι και το τσιγαρίζουμε. Μόλις στεγνώσει, προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί, βάζουμε τις πατάτες από πάνω και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180°C.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βεβαιωνόμαστε ότι οι πατάτες έχουν ψηθεί και προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το φαγητό πάλι στο φούρνο για λίγα λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί και να απλωθεί και το βγάζουμε. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες, το βάζουμε σε ένα τηγάνι και το τσιγαρίζουμε. Μόλις στεγνώσει, προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί, βάζουμε τις πατάτες από πάνω και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180°C.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βεβαιωνόμαστε ότι οι πατάτες έχουν ψηθεί και προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το φαγητό πάλι στο φούρνο για λίγα λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί και να απλωθεί και το βγάζουμε. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.