Σαλάτα με τόφου και βινεγκρέτ σταφυλιών

Εμφανίσεις: 7.230
Σαλάτα με τόφου και βινεγκρέτ σταφυλιών
Υλικά:
400 γρ. ραντίτσιο
80 γρ. μέλι ακακίας
80 γρ. χουρμάδες φρέσκοι (8 τεμ.)
250 γρ. τυρί τόφου
250 γρ. φασόλια κόκκινα
100 ml μηλόξιδο
80 γρ. σταφύλια μαύρα
200 γρ. αντίδια
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
30 γρ. chives (σχοινόπρασο)
1 τεμ. δάφνη


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες χουρμάδες φρέσκοι συνταγές | συνταγή με μέλι ακακίας | ραντίτσιο συνταγή | συνταγή με ελαιόλαδο | μέλι ακακίας | Pepper calories

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε τη σος βινεγκρέτ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ξίδι με τις ρόγες του σταφυλιού, ένα φύλλο δάφνης και μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του υγρού στο μισό και στη συνέχεια αφαιρούμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν, λιώνουμε τα σταφύλια και σουρώνουμε το υγρό από τις φλούδες.

Βράζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε στην άκρη.

Κόβουμε το τόφου σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τους σοτάρουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά με μία κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

Κόβουμε το ραντίτσιο σε φέτες, ψιλοκόβουμε τα αντίδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φασόλια, το τόφου και τους χουρμάδες κομμένους σε φέτες. Ανακατεύουμε, ραντίζουμε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος, περιχύνουμε τη βινεγκρέτ που έχουμε ετοιμάσει.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες161
Πρωτεΐνες φυτικές5,39 γρ.
Υδατάνθρακες9,92 γρ.
Λιπαρά4,94 γρ.
Σάκχαρα8,49 γρ.
Φυτικές ίνες0,83 γρ.