Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε τη σος βινεγκρέτ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ξίδι με τις ρόγες του σταφυλιού, ένα φύλλο δάφνης και μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του υγρού στο μισό και στη συνέχεια αφαιρούμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν, λιώνουμε τα σταφύλια και σουρώνουμε το υγρό από τις φλούδες.
Βράζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε στην άκρη.
Κόβουμε το τόφου σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τους σοτάρουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά με μία κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
Κόβουμε το ραντίτσιο σε φέτες, ψιλοκόβουμε τα αντίδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φασόλια, το τόφου και τους χουρμάδες κομμένους σε φέτες. Ανακατεύουμε, ραντίζουμε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος, περιχύνουμε τη βινεγκρέτ που έχουμε ετοιμάσει.
Βράζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε στην άκρη.
Κόβουμε το τόφου σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τους σοτάρουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά με μία κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
Κόβουμε το ραντίτσιο σε φέτες, ψιλοκόβουμε τα αντίδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φασόλια, το τόφου και τους χουρμάδες κομμένους σε φέτες. Ανακατεύουμε, ραντίζουμε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος, περιχύνουμε τη βινεγκρέτ που έχουμε ετοιμάσει.