Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σκόρδο ξεφλουδισμένο και τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε σε μικρά κυβάκια. Συμπληρώνουμε το γάλα, τον ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, σε μια λαδόκολλα στρώνουμε τις λεπτοκομμένες φέτες του prosciutto μαζί με το ψωμί, αφού το κόψουμε πολύ λεπτό. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Περνάμε τη σούπα με μια ράβδο χεριού και την πολτοποιούμε ώστε να πάρει βελούδινη υφή. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με το τραγανό prosciutto, το γιαούρτι και τις ψημένες φέτες ψωμιού, προσθέτοντας γύρω-γύρω λίγες σταγόνες ταμπάσκο.
Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, σε μια λαδόκολλα στρώνουμε τις λεπτοκομμένες φέτες του prosciutto μαζί με το ψωμί, αφού το κόψουμε πολύ λεπτό. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Περνάμε τη σούπα με μια ράβδο χεριού και την πολτοποιούμε ώστε να πάρει βελούδινη υφή. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με το τραγανό prosciutto, το γιαούρτι και τις ψημένες φέτες ψωμιού, προσθέτοντας γύρω-γύρω λίγες σταγόνες ταμπάσκο.