Σούπα πατάτας βελουτέ με τραγανό prosciutto και αρωματικό γιαούρτι

Εμφανίσεις: 2.706
Σούπα πατάτας βελουτέ με τραγανό prosciutto και αρωματικό γιαούρτι
Υλικά:
200 γρ. prosciutto cotto (10 φέτες)
1,5 λίτρο ζωμός κότας
5 ml ταμπάσκο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml γάλα φρέσκο πλήρες
30 γρ. βούτυρο (2 κουτ. γλυκού)
1 κιλό πατάτες (5 τεμ.)
3 τεμ. σκόρδα
200 γρ. ψωμί λευκό σταρένιο (για το κρουτόν)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
2 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες prosciutto cotto συνταγή | συνταγές με βούτυρο | γιαούρτι στραγγιστό | ταμπάσκο συνταγή | prosciutto cotto | Egg calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σκόρδο ξεφλουδισμένο και τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε σε μικρά κυβάκια. Συμπληρώνουμε το γάλα, τον ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, σε μια λαδόκολλα στρώνουμε τις λεπτοκομμένες φέτες του prosciutto μαζί με το ψωμί, αφού το κόψουμε πολύ λεπτό. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι.

Περνάμε τη σούπα με μια ράβδο χεριού και την πολτοποιούμε ώστε να πάρει βελούδινη υφή. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με το τραγανό prosciutto, το γιαούρτι και τις ψημένες φέτες ψωμιού, προσθέτοντας γύρω-γύρω λίγες σταγόνες ταμπάσκο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες311
Πρωτεΐνες ζωικές10,48 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,05 γρ.
Υδατάνθρακες37,68 γρ.
Λιπαρά10,64 γρ.
Σάκχαρα3,87 γρ.
Φυτικές ίνες5,2 γρ.