Εκτέλεση συνταγής
Το ρύζι: Σε ένα τηγάνι με καπάκι που να μπορεί να μπει και στο στο φούρνο, σοτάρουμε το ρύζι με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε 300 ml από τον ζωμό, το γαρίφαλο και τη δάφνη και αφήνουμε να πάρουν βράση. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°C. Μόλις γίνει, το βγάζουμε, το απλώνουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Η μανιταρόσουπα: Ζεματίζουμε τα μανιτάρια chanterelle σε βραστό νερό για 2 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε και τα μανιτάρια porcini (χωρίς να τα ζεματίσουμε).
Κόβουμε σε κύβους το σέλινο, το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Έπειτα από 4-5 λεπτά προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τον μαϊντανό, το θυμάρι και το σκόρδο. Έπειτα από 3 λεπτά προσθέτουμε και τα κομμένα μανιτάρια, αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά και ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Μόλις πάρει βράση η σούπα, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας, προσθέτουμε το αλάτι και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
Βάζουμε το ρύζι που έχει κρυώσει σε ένα τηγάνι με το βούτυρο, ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά και το σερβίρουμε μαζί με τη ζεστή σούπα.
Η μανιταρόσουπα: Ζεματίζουμε τα μανιτάρια chanterelle σε βραστό νερό για 2 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε και τα μανιτάρια porcini (χωρίς να τα ζεματίσουμε).
Κόβουμε σε κύβους το σέλινο, το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Έπειτα από 4-5 λεπτά προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τον μαϊντανό, το θυμάρι και το σκόρδο. Έπειτα από 3 λεπτά προσθέτουμε και τα κομμένα μανιτάρια, αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά και ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Μόλις πάρει βράση η σούπα, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας, προσθέτουμε το αλάτι και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
Βάζουμε το ρύζι που έχει κρυώσει σε ένα τηγάνι με το βούτυρο, ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά και το σερβίρουμε μαζί με τη ζεστή σούπα.