Μανιταρόσουπα με μαύρο ρύζι

Εμφανίσεις: 2.704
Μανιταρόσουπα με μαύρο ρύζι
Υλικά για το ρύζι:
150 γρ. ρύζι μαύρο (άγριο)
300 ml ζωμός λαχανικών
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο
2 πρέζες αλάτι
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
1 γαρίφαλο
1 τεμ. δάφνη

Υλικά για τη μανιταρόσουπα:
80 γρ. μανιτάρια porcini
5 γρ. θυμάρι φρέσκο
150 γρ. chanterelle (κανθαρέλες-κίτρινα μανιτάρια)
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο
170 γρ. πατάτες (2 μικρές)
80 γρ. σέλινο (3 κοτσάνια)
1 τεμ. σκόρδο
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)
20 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : σούπα με μανιτάρια: κίτρινα μανιτάρια: μανιτάρια κανθαρέλες | Dark chocolate calories

Εκτέλεση συνταγής

Το ρύζι: Σε ένα τηγάνι με καπάκι που να μπορεί να μπει και στο στο φούρνο, σοτάρουμε το ρύζι με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε 300 ml από τον ζωμό, το γαρίφαλο και τη δάφνη και αφήνουμε να πάρουν βράση. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°C. Μόλις γίνει, το βγάζουμε, το απλώνουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Η μανιταρόσουπα: Ζεματίζουμε τα μανιτάρια chanterelle σε βραστό νερό για 2 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε και τα μανιτάρια porcini (χωρίς να τα ζεματίσουμε).

Κόβουμε σε κύβους το σέλινο, το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Έπειτα από 4-5 λεπτά προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τον μαϊντανό, το θυμάρι και το σκόρδο. Έπειτα από 3 λεπτά προσθέτουμε και τα κομμένα μανιτάρια, αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά και ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Μόλις πάρει βράση η σούπα, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας, προσθέτουμε το αλάτι και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.

Βάζουμε το ρύζι που έχει κρυώσει σε ένα τηγάνι με το βούτυρο, ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά και το σερβίρουμε μαζί με τη ζεστή σούπα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες391
Πρωτεΐνες ζωικές0,1 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές8,96 γρ.
Υδατάνθρακες36,92 γρ.
Λιπαρά20,71 γρ.
Σάκχαρα2,08 γρ.
Φυτικές ίνες11,75 γρ.