Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε καλά όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
Αφαιρούμε το κέλυφος από τα μαλάκια.
Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια και αφαιρούμε το κεφάλι και τα κόκκαλα με τη βοήθεια μιας λαβίδας, παίρνοντας μόνο το ψαχνό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε ώσπου να έχουμε μια λεία σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ψάρια και τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, αρχίζοντας με αυτά που απαιτούν περισσότερο χρόνο μαγειρέματος (ξεκινάμε με τα μαλάκια, κατόπιν τον μπακαλιάρο, τα μπαρμπούνια και τέλος τις γαρίδες).
Βράζουμε με σκεπασμένο σκεύος για 15 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε τη σούπα καυτή.
Αφαιρούμε το κέλυφος από τα μαλάκια.
Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια και αφαιρούμε το κεφάλι και τα κόκκαλα με τη βοήθεια μιας λαβίδας, παίρνοντας μόνο το ψαχνό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε ώσπου να έχουμε μια λεία σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ψάρια και τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, αρχίζοντας με αυτά που απαιτούν περισσότερο χρόνο μαγειρέματος (ξεκινάμε με τα μαλάκια, κατόπιν τον μπακαλιάρο, τα μπαρμπούνια και τέλος τις γαρίδες).
Βράζουμε με σκεπασμένο σκεύος για 15 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε τη σούπα καυτή.