Σούπα κριθαριού με πατάτες και φασόλια

Εμφανίσεις: 3.372
Σούπα κριθαριού με πατάτες και φασόλια
Υλικά:
160 γρ. πλιγούρι κριθαριού
150 γρ. φασόλια σε κονσέρβα
200 ml γάλα φρέσκο πλήρες
200 γρ. πατάτες (1 τεμ.)
50 γρ. σέλινο (2 κοτσάνια)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
200 γρ. πράσα
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πατάτες | γάλα φρέσκο πλήρες συνταγή | σέλινο | φασόλια σε κονσέρβα | συνταγή με πλιγούρι κριθαριού | Biscuit calories

Εκτέλεση συνταγής




Καθαρίζουμε τα λαχανικά (το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και τα πράσα) και το κόβουμε σε κύβους.


Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε για λίγο.


Προσθέτουμε το πλιγούρι κριθαριού και ρίχνουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστούν τα υλικά μας.


Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.


Κατόπιν προσθέτουμε τα φασόλια στραγγισμένα και τις πατάτες κομμένες σε κύβους.


Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ζεστό και μαγειρεύουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα για να μη μας κολλήσει η σούπα.


Λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος μας από τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.


Σερβίρουμε τη σούπα καυτή, ραντίζοντας στα πιάτα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Αν θέλουμε, τη συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί, το οποίο έχουμε βάλει στο γκριλ για λίγα λεπτά.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες324
Πρωτεΐνες ζωικές1,65 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,4 γρ.
Υδατάνθρακες15,1 γρ.
Λιπαρά8,05 γρ.
Σάκχαρα4,97 γρ.
Φυτικές ίνες1,86 γρ.