Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα λαχανικά (το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και τα πράσα) και το κόβουμε σε κύβους.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε για λίγο.
Προσθέτουμε το πλιγούρι κριθαριού και ρίχνουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστούν τα υλικά μας.
Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φασόλια στραγγισμένα και τις πατάτες κομμένες σε κύβους.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ζεστό και μαγειρεύουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα για να μη μας κολλήσει η σούπα.
Λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος μας από τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σούπα καυτή, ραντίζοντας στα πιάτα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν θέλουμε, τη συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί, το οποίο έχουμε βάλει στο γκριλ για λίγα λεπτά.