Φιλέτα γλώσσας στο φούρνο με πορτοκάλι

Εμφανίσεις: 7.684
Φιλέτα γλώσσας στο φούρνο με πορτοκάλι
Υλικά:
2 πορτοκάλια (ακέρωτα)
600 γρ. γλώσσα ψάρι (φιλέτο κατεψ.)
30 γρ. σέλινο (1 κοτσάνι)
80 ml κρασί λευκό (3/4 ποτήρι κρασιού)
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
10 γρ. μαϊντανός (1 κλαδάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πορτοκάλια συνταγή | πορτοκάλια συνταγές | καρότα συνταγές | γλώσσα ψάρι (φιλέτο κατεψ.) | κρασί λευκό συνταγές | Nut calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και 2 κουταλιές της σούπας νερό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ, στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε στην άκρη το χυμό. Μόλις ψηθούν τα φιλέτα, παίρνουμε τον ζωμό τους, τον ρίχνουμε σε ένα μικρό τηγάνι και τoν βάζουμε στην εστία να βράσει με το χυμό από τα πορτοκάλια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μειωθούν στο μισό.

Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε ζεστά, γαρνιρισμένα με λεπτές φέτες πορτοκαλιού χωρίς τη φλούδα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες187
Πρωτεΐνες ζωικές25,95 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,2 γρ.
Υδατάνθρακες4,05 γρ.
Λιπαρά1,95 γρ.
Σάκχαρα1,9 γρ.
Φυτικές ίνες0,78 γρ.