Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε το κάθε τέταρτο στη μέση και τέλος σε μέτρια κυβάκια.
Βάζουμε τα 250 γρ. μαύρη ζάχαρη μαζί με τα μήλα, προσθέτουμε κανέλα (όσο θέλουμε), το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Δουλεύουμε το μείγμα των μήλων με τα χέρια μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Παίρνουμε το μείγμα και το στρώνουμε σε ένα ταψί σαν βάση και το πατάμε καλά. Ανακατεύουμε το βούτυρο, το αλεύρι, κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει τρίμμα (συμπληρώνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά). Στρώνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Σερβίρουμε το apple crumble ζεστό μαζί με μία μπάλα παγωτό βανίλια.
Βάζουμε τα 250 γρ. μαύρη ζάχαρη μαζί με τα μήλα, προσθέτουμε κανέλα (όσο θέλουμε), το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Δουλεύουμε το μείγμα των μήλων με τα χέρια μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Παίρνουμε το μείγμα και το στρώνουμε σε ένα ταψί σαν βάση και το πατάμε καλά. Ανακατεύουμε το βούτυρο, το αλεύρι, κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει τρίμμα (συμπληρώνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά). Στρώνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Σερβίρουμε το apple crumble ζεστό μαζί με μία μπάλα παγωτό βανίλια.