Apple crumble με παγωτό βανίλια

Εμφανίσεις: 5.286
Apple crumble με παγωτό βανίλια
Υλικά:
300 γρ. βούτυρο
50 γρ. κουκουνάρι
150 γρ. σταφίδες ξανθές
400 γρ. παγωτό βανίλια
400 γρ. ζάχαρη μαύρη
300 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 κιλό μήλα
4 πρέζες κανέλλα (σκόνη)


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες κανέλλα (σκόνη) συνταγή | βούτυρο | παγωτό βανίλια συνταγή | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις συνταγή | συνταγές με βούτυρο | Ice cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε το κάθε τέταρτο στη μέση και τέλος σε μέτρια κυβάκια.

Βάζουμε τα 250 γρ. μαύρη ζάχαρη μαζί με τα μήλα, προσθέτουμε κανέλα (όσο θέλουμε), το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Δουλεύουμε το μείγμα των μήλων με τα χέρια μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Παίρνουμε το μείγμα και το στρώνουμε σε ένα ταψί σαν βάση και το πατάμε καλά. Ανακατεύουμε το βούτυρο, το αλεύρι, κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει τρίμμα (συμπληρώνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά). Στρώνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

Σερβίρουμε το apple crumble ζεστό μαζί με μία μπάλα παγωτό βανίλια.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες863
Πρωτεΐνες ζωικές2,05 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,93 γρ.
Υδατάνθρακες106,26 γρ.
Λιπαρά40,13 γρ.
Σάκχαρα72,57 γρ.
Φυτικές ίνες2,76 γρ.