Μοσχαράκι ψητό, γεμιστό με σαλάμι και ζαμπόν

Εμφανίσεις: 6.341
Μοσχαράκι ψητό, γεμιστό με σαλάμι και ζαμπόν
Υλικά:
70 γρ. salame di Milano (σαλάμι Μιλάνου)
600 γρ. μοσχάρι φιλέτο
200 γρ. ζαμπόν
300 ml ζωμός μοσχάρι
150 γρ. τυρί provolone piccante (προβολόνε πικάντικο)
30 γρ. σέλινο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
2 τεμ. σκόρδα
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
3 αυγά
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες σκόρδα συνταγή | μαϊντανός | συνταγή με ζαμπόν | συνταγή με μοσχάρι φιλέτο | συνταγή με σέλινο | Vanilla calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα αυγά, αφαιρούμε το τσόφλι και τα κόβουμε σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σαλάμι, το ζαμπόν, το τυρί και 1 σκελίδα σκόρδο. Κρατάμε λίγη ποσότητα μαϊντανού στην άκρη και ρίχνουμε τον υπόλοιπο σε ένα μπολ, μαζί με τα αυγά, το σαλάμι, το ζαμπόν, το σκόρδο και το τυρί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Με ένα σφυρί κρέατος απλώνουμε τη φέτα του κρέατος, αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στην επιφάνεια. Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το υπόλοιπο σκόρδο, το σέλινο (παίρνουμε μόνο το κοτσάνι), το καρότο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το ρολό του κρέατος και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου, περιχύνοντας λίγο - λίγο το ζωμό ανά διαστήματα.

Σερβίρουμε το ρολό μας ζεστό, κομμένο σε φέτες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες832
Πρωτεΐνες ζωικές84,65 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,02 γρ.
Υδατάνθρακες7,37 γρ.
Λιπαρά44,24 γρ.
Σάκχαρα3,91 γρ.
Φυτικές ίνες2,26 γρ.