Φιλέτο γεμιστό με φουά γκρα, σε "στρώμα" μανιταριών

Εμφανίσεις: 7.229
Φιλέτο γεμιστό με φουά γκρα, σε
Υλικά:
200 γρ. φουά γκρα
600 γρ. μοσχάρι φιλέτο
400 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 τεμ. σκόρδο
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με μοσχάρι φιλέτο | μανιτάρια φρέσκα | μοσχάρι φιλέτο συνταγές | μανιτάρια φρέσκα συνταγές | φουά γκρα συνταγές | Onions calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τις φέτες του φουά γκρα σε ένα τηγάνι ζεσταμένο και τις σοτάρουμε για να αφαιρεθεί το λίπος και το εξωτερικό μαύρισμα.

Παίρνουμε το φιλέτο, το κόβουμε σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια, τα οποία χαράσσουμε στη μέση έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια εσωτερική «τσέπη». Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και γεμίζουμε κάθε φιλέτο με 2 φέτες φουά γκρα. Τα πιέζουμε να κλείσουν (όσο γίνεται) και τα τοποθετούμε στη σχάρα για να μαγειρευτούν.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Γυρίζουμε το κρέας να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά και αλατίζουμε ξανά.

Μόλις είναι έτοιμα τα φιλέτα μας, τα σερβίρουμε πάνω σε ένα «στρώμα» από τα μανιτάρια που έχουμε ετοιμάσει.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες556
Πρωτεΐνες ζωικές46,53 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές8,33 γρ.
Υδατάνθρακες3,76 γρ.
Λιπαρά37,07 γρ.
Σάκχαρα0,8 γρ.
Φυτικές ίνες2,3 γρ.