Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τα καρότα σε φέτες, τις πατάτες σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά, για λίγα λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για 45 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και όσο ακόμα είναι ζεστό, αλέθουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια σερβίρουμε τη σούπα μας, προσθέτοντας στα πιάτα λεπτοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Συνοδεύουμε με ελαφρά φρυγανισμένο ψωμί.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά, για λίγα λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για 45 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και όσο ακόμα είναι ζεστό, αλέθουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια σερβίρουμε τη σούπα μας, προσθέτοντας στα πιάτα λεπτοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Συνοδεύουμε με ελαφρά φρυγανισμένο ψωμί.