Σούπα βελουτέ με καρότα και πορτοκάλι

Εμφανίσεις: 4.987
Σούπα βελουτέ με καρότα και πορτοκάλι
Υλικά:
1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
200 ml πορτοκάλι χυμός
75 ml γάλα φρέσκο πλήρες
100 γρ. πατάτες (1/2 τεμ.)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
800 γρ. καρότα (16 τεμ.)
40 γρ. ζάχαρη (2 κουτ. σούπας)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
40 γρ. chives (σχοινόπρασο)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες γάλα φρέσκο πλήρες | συνταγές με αλάτι | συνταγή με ζωμός λαχανικών | πορτοκάλι χυμός | κρεμμύδι ξερό μέτριο συνταγή | Sugar calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τα καρότα σε φέτες, τις πατάτες σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά, για λίγα λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για 45 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και όσο ακόμα είναι ζεστό, αλέθουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια σερβίρουμε τη σούπα μας, προσθέτοντας στα πιάτα λεπτοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Συνοδεύουμε με ελαφρά φρυγανισμένο ψωμί.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες219
Πρωτεΐνες ζωικές0,62 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,49 γρ.
Υδατάνθρακες35,44 γρ.
Λιπαρά4,68 γρ.
Σάκχαρα28,32 γρ.
Φυτικές ίνες14,63 γρ.