Εκτέλεση συνταγής
Η ζύμη: Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτα, ανακατεύοντας την ντομάτα κονσέρβας με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Αλευρώνουμε καλά κάθε μπάλα από ζυμάρι και τη δουλεύουμε με τον πλάστη. Η ζύμη πρέπει να απλωθεί και να γίνει στρογγυλή και λεπτή, με διάμετρο 28 cm.
Με μια κουτάλα βάζουμε στο κέντρο τη σάλτσα ντομάτα και την απλώνουμε κάνοντας κύκλους που μεγαλώνουν, αφήνοντας ακάλυπτο το εξωτερικό τμήμα στην άκρη της πίτσας, πλάτους 2 cm. Στη συνέχεια, απλώνουμε το ζαμπόν και τη mozzarella, τα βραστά αυγά κομμένα, τις ελιές κομμένες και τις αγκινάρες κομμένες στα 4.
Ψήνουμε στους 250°C (σε συνδυασμό αέρα με γριλ, αν διαθέτει η κουζίνα μας) για 10-15 λεπτά, να φουσκώσουν τα πλαϊνά της πίτσας και να ροδίσει το τυρί.
Κόβουμε την πίτσα σε τέσσερα ή έξι κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτα, ανακατεύοντας την ντομάτα κονσέρβας με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Αλευρώνουμε καλά κάθε μπάλα από ζυμάρι και τη δουλεύουμε με τον πλάστη. Η ζύμη πρέπει να απλωθεί και να γίνει στρογγυλή και λεπτή, με διάμετρο 28 cm.
Με μια κουτάλα βάζουμε στο κέντρο τη σάλτσα ντομάτα και την απλώνουμε κάνοντας κύκλους που μεγαλώνουν, αφήνοντας ακάλυπτο το εξωτερικό τμήμα στην άκρη της πίτσας, πλάτους 2 cm. Στη συνέχεια, απλώνουμε το ζαμπόν και τη mozzarella, τα βραστά αυγά κομμένα, τις ελιές κομμένες και τις αγκινάρες κομμένες στα 4.
Ψήνουμε στους 250°C (σε συνδυασμό αέρα με γριλ, αν διαθέτει η κουζίνα μας) για 10-15 λεπτά, να φουσκώσουν τα πλαϊνά της πίτσας και να ροδίσει το τυρί.
Κόβουμε την πίτσα σε τέσσερα ή έξι κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή.