Pizza Capricciosa

Εμφανίσεις: 10.143
Pizza Capricciosa
Υλικά για τη ζύμη:
250 ml νερό
15 γρ. ζάχαρη (1/2 κουτ. σούπας)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη γέμιση:
200 γρ. αγκινάρες κονσέρβα (προμαγειρεμένες) (4 τεμ.)
200 γρ. ζαμπόν
200 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) (τριμμένη)
2 αυγά (βρασμένα)
10 γρ. ζάχαρη (2 πρέζες)
100 γρ. ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσι)

Υλικά για τη σάλτσα:
400 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
1 πρέζα αλάτι
3 πρέζες ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ζάχαρη | νερό συνταγές | συνταγή με ζάχαρη | συνταγές με ελιές μαύρες | συνταγές με ζάχαρη | Truffle calories

Εκτέλεση συνταγής

Η ζύμη:  Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτα, ανακατεύοντας την ντομάτα κονσέρβας με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.

Αλευρώνουμε καλά κάθε μπάλα από ζυμάρι και τη δουλεύουμε με τον πλάστη. Η ζύμη πρέπει να απλωθεί και να γίνει στρογγυλή και λεπτή, με διάμετρο 28 cm.

Με μια κουτάλα βάζουμε στο κέντρο τη σάλτσα ντομάτα και την απλώνουμε κάνοντας κύκλους που μεγαλώνουν, αφήνοντας ακάλυπτο το εξωτερικό τμήμα στην άκρη της πίτσας, πλάτους 2 cm. Στη συνέχεια, απλώνουμε το ζαμπόν και τη mozzarella, τα βραστά αυγά κομμένα, τις ελιές κομμένες και τις αγκινάρες κομμένες στα 4.

Ψήνουμε στους 250°C (σε συνδυασμό αέρα με γριλ, αν διαθέτει η κουζίνα μας) για 10-15 λεπτά, να φουσκώσουν τα πλαϊνά της πίτσας και να ροδίσει το τυρί.

Κόβουμε την πίτσα σε τέσσερα ή έξι κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες1010
Πρωτεΐνες ζωικές46,1 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές15,76 γρ.
Υδατάνθρακες113,36 γρ.
Λιπαρά43,47 γρ.
Σάκχαρα10,27 γρ.
Φυτικές ίνες8,37 γρ.