Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το 1/3 του ελαιόλαδου και λίγο νερό για να παραμείνουν διάφανα, ενώνουμε στη συνέχεια με το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Καλύπτουμε το ρύζι με βραστό νερό και μαγειρεύουμε όπως ένα κανονικό ριζότο.
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη.
Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματίνια, αφού τα πλύνουμε καλά και τα κόψουμε σε φέτες και τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το ριζότο περιχύνοντάς το με τη σάλτσα και τα καλαμαράκια. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.
Καλύπτουμε το ρύζι με βραστό νερό και μαγειρεύουμε όπως ένα κανονικό ριζότο.
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη.
Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματίνια, αφού τα πλύνουμε καλά και τα κόψουμε σε φέτες και τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το ριζότο περιχύνοντάς το με τη σάλτσα και τα καλαμαράκια. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.