Μαύρο ρύζι με καλαμαράκια, βασιλικό και ντοματίνια

Εμφανίσεις: 7.200
Μαύρο ρύζι με καλαμαράκια, βασιλικό και ντοματίνια
Υλικά:
260 γρ. ρύζι μαύρο (άγριο)
280 γρ. καλαμαράκια
10 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες
50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα)
1 τεμ. σκόρδο
150 γρ. ντοματίνια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
10 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ρύζι μαύρο (άγριο) | ρύζι μαύρο (άγριο) συνταγή | συνταγή με ελαιόλαδο | πιπεριές καυτερές κόκκινες | συνταγή με κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) | Peppers calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το 1/3 του ελαιόλαδου και λίγο νερό για να παραμείνουν διάφανα, ενώνουμε στη συνέχεια με το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Καλύπτουμε το ρύζι με βραστό νερό και μαγειρεύουμε όπως ένα κανονικό ριζότο.

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη.

Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματίνια, αφού τα πλύνουμε καλά και τα κόψουμε σε φέτες και τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το ριζότο περιχύνοντάς το με τη σάλτσα και τα καλαμαράκια. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες307
Πρωτεΐνες ζωικές8,82 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές7,07 γρ.
Υδατάνθρακες44,53 γρ.
Λιπαρά7,15 γρ.
Σάκχαρα2,68 γρ.
Φυτικές ίνες5,85 γρ.