Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα φινόκιο αφαιρώντας τα πράσινα μέρη, το εξωτερικό σκληρό και παχύ περίβλημα και τον πυρήνα της βάσης. Τα κόβουμε στη μέση και τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα βάζοντάς τες σε κρύο αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε σε πουρέ. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το τυρί, το δεντρολίβανο και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αφαιρούμε το εσωτερικό των φινόκιο ώστε να δημιουργηθεί μια κοιλότητα και γεμίζουμε με το μείγμα αλλαντικών και τυριών και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί (ή βάζουμε χαρτί ψησίματος) και ψήνουμε τα φινόκιο για 10 λεπτά στους 190°C. Σερβίρουμε αμέσως.
Στο μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα βάζοντάς τες σε κρύο αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε σε πουρέ. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το τυρί, το δεντρολίβανο και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αφαιρούμε το εσωτερικό των φινόκιο ώστε να δημιουργηθεί μια κοιλότητα και γεμίζουμε με το μείγμα αλλαντικών και τυριών και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί (ή βάζουμε χαρτί ψησίματος) και ψήνουμε τα φινόκιο για 10 λεπτά στους 190°C. Σερβίρουμε αμέσως.