Φινόκιο γεμιστά με λουκάνικα και πατάτες ογκρατέν

Εμφανίσεις: 4.518
Φινόκιο γεμιστά με λουκάνικα και πατάτες ογκρατέν
Υλικά:
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
200 γρ. λουκάνικα ιταλικά
4 τεμ. φινόκιο (μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους)
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
300 γρ. πατάτες (1,5 τεμ.)
1 αυγό
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα δεντρολίβανο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες φινόκιο | φρυγανιά τριμμένη | φρυγανιά τριμμένη συνταγή | συνταγές με φρυγανιά τριμμένη | φρυγανιά τριμμένη συνταγές | Millefeuille calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα φινόκιο αφαιρώντας τα πράσινα μέρη, το εξωτερικό σκληρό και παχύ περίβλημα και τον πυρήνα της βάσης. Τα κόβουμε στη μέση και τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα βάζοντάς τες σε κρύο αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε σε πουρέ. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το τυρί, το δεντρολίβανο και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Αφαιρούμε το εσωτερικό των φινόκιο ώστε να δημιουργηθεί μια κοιλότητα και γεμίζουμε με το μείγμα αλλαντικών και τυριών και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί (ή βάζουμε χαρτί ψησίματος) και ψήνουμε τα φινόκιο για 10 λεπτά στους 190°C. Σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες374
Πρωτεΐνες ζωικές12,89 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,69 γρ.
Υδατάνθρακες22,01 γρ.
Λιπαρά23,09 γρ.
Σάκχαρα1,18 γρ.
Φυτικές ίνες2,74 γρ.