Μπουκιές μοσχαριού με σάλτσα εσπεριδοειδών

Εμφανίσεις: 5.119
Μπουκιές μοσχαριού με σάλτσα εσπεριδοειδών
Υλικά:
1 πορτοκάλι
400 γρ. μοσχάρι φιλέτο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
1 αυγό
30 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γκρέιπφρουτ (1 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες μοσχάρι φιλέτο | πορτοκάλι | κρεμμύδι ξερό μέτριο συνταγές | συνταγή με κρασί λευκό | αλάτι συνταγές | Cake calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το φιλέτο του μοσχαριού σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από το κρασί, τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον, σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και κόβουμε τη σάρκα του σε κομμάτια, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε πρώτα και το λευκό δέρμα που διαχωρίζει τις φέτες.

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το τηγανίζουμε μαζί με τη μαρινάδα του σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι και το πορτοκάλι, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε και τον χυμό του γκρέιπφρουτ μαζί με το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τις μπουκιές ζεστές.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες332
Πρωτεΐνες ζωικές28,79 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,55 γρ.
Υδατάνθρακες14,65 γρ.
Λιπαρά13,29 γρ.
Σάκχαρα9,11 γρ.
Φυτικές ίνες0,38 γρ.