Ψαρόσουπα ανάμικτη

Εμφανίσεις: 5.518
Ψαρόσουπα ανάμικτη
Υλικά:
350 γρ. μπαρμπούνια
100 γρ. μύδια
350 γρ. μπακαλιάρος φρέσκος
100 γρ. καλαμαράκια
100 γρ. γαρίδες νωπές
800 γρ. ντομάτες φρέσκιες (8 τεμ.)
5 γρ. πιπεριές καυτερές πράσινες
2 τεμ. σκόρδα
1 πρέζα αλάτι
35 ml ελαιόλαδο
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με μπαρμπούνια | μπακαλιάρος φρέσκος συνταγές | μπακαλιάρος φρέσκος συνταγή | μπαρμπούνια συνταγές | γαρίδες νωπές | Okra calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Αφαιρούμε το κέλυφος από τα μαλάκια.

Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια και αφαιρούμε το κεφάλι και τα κόκκαλα με τη βοήθεια μιας λαβίδας, παίρνοντας μόνο το ψαχνό.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε ώσπου να έχουμε μια λεία σάλτσα.

Προσθέτουμε τα ψάρια και τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, αρχίζοντας με αυτά που απαιτούν περισσότερο χρόνο μαγειρέματος (ξεκινάμε με τα μαλάκια, κατόπιν τον μπακαλιάρο, τα μπαρμπούνια και τέλος τις γαρίδες).

Βράζουμε με σκεπασμένο σκεύος για 15 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε τη σούπα καυτή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες234
Πρωτεΐνες ζωικές25,48 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,85 γρ.
Υδατάνθρακες6,65 γρ.
Λιπαρά10,38 γρ.
Σάκχαρα3,65 γρ.