Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε το λεμόνι, αφαιρούμε τη φλούδα και την κόβουμε σε λεπτές κάθετες λωρίδες. Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό, τις βράζουμε και τις στραγγίζουμε, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία δύο φορές.
Κατόπιν, τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο λιωμένο και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν, προσθέτουμε και 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και αφήνουμε να βράσει ώσπου αυτό να εξατμιστεί.
Στο μεταξύ, ξεκοκκαλίζουμε το στήθος του κοτόπουλου και το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε μισό σε δύο μέρη οριζόντια.
Βάζουμε τα φιλέτα ανάμεσα από δύο διαφανείς μεμβράνες και τα χτυπάμε με το σφυρί κρέατος.
Κατόπιν, τα αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε στη μέση από το καθένα τις φέτες του ζαμπόν και τα κομματάκια ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, κρατώντας μερικά για να τα προσθέσουμε στη σάλτσα.
Τυλίγουμε τα ρολά μας και τα δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και μαζί ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε και το κρασί με το υπόλοιπο ξίδι καθώς και τις υπόλοιπες φέτες από το καραμελωμένο λεμόνι που έχουμε κρατήσει.
Μαγειρεύουμε τα ρολά μας ώσπου να δέσει η σάλτσα και να γίνει πηχτή, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και αφαιρούμε τον σπάγκο. Τα κόβουμε σε ρολά και τα σερβίρουμε ζεστά, περιχύνοντας από πάνω τη σάλτσα τους και γαρνίροντας με τα φύλλα θυμαριού.
Tips:
• Θα πρέπει να προσέξουμε ώστε το λεμόνι να είναι ακέρωτο.
• Όταν αγοράσουμε το ζαμπόν, θα πρέπει να ζητήσουμε 8 φέτες χοντροκομμένες.
Κατόπιν, τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο λιωμένο και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν, προσθέτουμε και 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και αφήνουμε να βράσει ώσπου αυτό να εξατμιστεί.
Στο μεταξύ, ξεκοκκαλίζουμε το στήθος του κοτόπουλου και το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε μισό σε δύο μέρη οριζόντια.
Βάζουμε τα φιλέτα ανάμεσα από δύο διαφανείς μεμβράνες και τα χτυπάμε με το σφυρί κρέατος.
Κατόπιν, τα αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε στη μέση από το καθένα τις φέτες του ζαμπόν και τα κομματάκια ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, κρατώντας μερικά για να τα προσθέσουμε στη σάλτσα.
Τυλίγουμε τα ρολά μας και τα δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και μαζί ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε και το κρασί με το υπόλοιπο ξίδι καθώς και τις υπόλοιπες φέτες από το καραμελωμένο λεμόνι που έχουμε κρατήσει.
Μαγειρεύουμε τα ρολά μας ώσπου να δέσει η σάλτσα και να γίνει πηχτή, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και αφαιρούμε τον σπάγκο. Τα κόβουμε σε ρολά και τα σερβίρουμε ζεστά, περιχύνοντας από πάνω τη σάλτσα τους και γαρνίροντας με τα φύλλα θυμαριού.

• Θα πρέπει να προσέξουμε ώστε το λεμόνι να είναι ακέρωτο.
• Όταν αγοράσουμε το ζαμπόν, θα πρέπει να ζητήσουμε 8 φέτες χοντροκομμένες.