Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα λέπια από το ψάρι και αφαιρούμε τα βράγχια, τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη από την κοιλιά. Το ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αίμα και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό κρύο. Προσθέτουμε και τα λαχανικά με τα μυρωδικά πλυμένα και κομμένα και το αλάτι.
Μαγειρεύουμε τον ζωμό για 30 λεπτά περίπου. Μετά τον πρώτο βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια ένταση και αφαιρούμε συνέχεια τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια.
Τέλος, σουρώνουμε τον ζωμό με ένα σουρωτήρι με πυκνή σήτα ή με ένα τούλι.
Μαγειρεύουμε τον ζωμό για 30 λεπτά περίπου. Μετά τον πρώτο βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια ένταση και αφαιρούμε συνέχεια τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια.
Τέλος, σουρώνουμε τον ζωμό με ένα σουρωτήρι με πυκνή σήτα ή με ένα τούλι.
