Αρωματικό βούτυρο

Εμφανίσεις: 3.337
Αρωματικό βούτυρο
Υλικά:
2 γρ. σπόροι μάραθου
2 γρ. μπούκοβο (σπόροι)
4 πρέζες μείγμα βοτάνων (μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, δάφνη) (8 γρ.)
5 γρ. μείγμα μπαχαρικών
250 γρ. βούτυρο
5 γρ. σέλινο (4-5 φύλλα)
1 λεμόνι
4 πρέζες αλάτι (1 κουτ. γλυκού)
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
1 πρέζα πιπέρι κόκκινο
3 γρ. μαϊντανός (4-5 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες συνταγές με μείγμα μπαχαρικών | σπόροι μάραθου συνταγές | συνταγές με μείγμα μπαχαρικών | συνταγή με λεμόνι | μπούκοβο (σπόροι) |

Εκτέλεση συνταγής

Χωρίζουμε το βούτυρο σε κυβάκια τόσα όσες και οι γεύσεις που θέλουμε να δώσουμε και το αφήνουμε να μαλακώσει για να το δουλέψουμε με το κουτάλι.

Σε ένα γουδί χτυπάμε τα μπαχαρικά. Ψιλοκόβουμε τα βότανα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε χυμό από λεμόνι ή ξύσμα από τη φλούδα του ή από άλλα εσπεριδοειδή.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια διαφόρων ειδών, ακόμη και παγοθήκες, για να δώσουμε στρογγυλή λεία μορφή στο βούτυρο. Καλύπτουμε όποια φόρμα διαλέξουμε με πλαστική μεμβράνη, γεμίζουμε με αρωματικό βούτυρο και πιέζουμε καλά. Τέλος, τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για να σφίξει άμεσα και μετά διατηρούμε το βούτυρο στο ψυγείο.

Το σερβίρουμε με σολομό καπνιστό και φρυγανισμένο ψωμί.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες193
Πρωτεΐνες ζωικές0,2 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,11 γρ.
Υδατάνθρακες0,71 γρ.
Λιπαρά20,85 γρ.
Σάκχαρα0,41 γρ.
Φυτικές ίνες0,31 γρ.