Αρωματικό βούτυρο

Εμφανίσεις: 3.337
Αρωματικό βούτυρο
Υλικά:
2 γρ. σπόροι μάραθου
2 γρ. μπούκοβο (σπόροι)
4 πρέζες μείγμα βοτάνων (μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, δάφνη) (8 γρ.)
5 γρ. μείγμα μπαχαρικών
250 γρ. βούτυρο
5 γρ. σέλινο (4-5 φύλλα)
1 λεμόνι
4 πρέζες αλάτι (1 κουτ. γλυκού)
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
1 πρέζα πιπέρι κόκκινο
3 γρ. μαϊντανός (4-5 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες μείγμα βοτάνων (μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, δάφνη) | συνταγές με μείγμα βοτάνων (μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, δάφνη) | συνταγές με σπόροι μάραθου | λεμόνι συνταγή | σπόροι μάραθου | Mustard calories

Εκτέλεση συνταγής

Χωρίζουμε το βούτυρο σε κυβάκια τόσα όσες και οι γεύσεις που θέλουμε να δώσουμε και το αφήνουμε να μαλακώσει για να το δουλέψουμε με το κουτάλι.

Σε ένα γουδί χτυπάμε τα μπαχαρικά. Ψιλοκόβουμε τα βότανα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε χυμό από λεμόνι ή ξύσμα από τη φλούδα του ή από άλλα εσπεριδοειδή.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια διαφόρων ειδών, ακόμη και παγοθήκες, για να δώσουμε στρογγυλή λεία μορφή στο βούτυρο. Καλύπτουμε όποια φόρμα διαλέξουμε με πλαστική μεμβράνη, γεμίζουμε με αρωματικό βούτυρο και πιέζουμε καλά. Τέλος, τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για να σφίξει άμεσα και μετά διατηρούμε το βούτυρο στο ψυγείο.

Το σερβίρουμε με σολομό καπνιστό και φρυγανισμένο ψωμί.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες193
Πρωτεΐνες ζωικές0,2 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,11 γρ.
Υδατάνθρακες0,71 γρ.
Λιπαρά20,85 γρ.
Σάκχαρα0,41 γρ.
Φυτικές ίνες0,31 γρ.