Bagna càôda

Εμφανίσεις: 1.506
Bagna càôda
Υλικά:
200 γρ. αντσούγιες σε λάδι
300 ml γάλα φρέσκο πλήρες
70 γρ. βούτυρο
30 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (3 κουτ. σούπας)
5 τεμ. σκόρδα
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
200 ml ελαιόλαδο


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες αντσούγιες σε λάδι συνταγές | αντσούγιες σε λάδι | συνταγή με γάλα φρέσκο πλήρες | βούτυρο | βούτυρο συνταγή | Peas calories

Εκτέλεση συνταγής

Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο, το κόβουμε σε ροδέλες και το βράζουμε με το γάλα για 10 λεπτά. Παράλληλα, βάζουμε να μαριναριστούν οι αντσούγιες στο λευκό κρασί. Στη συνέχεια, βγάζουμε το σκόρδο από το γάλα και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω στη φωτιά με το λάδι και τις αντσούγιες στραγγισμένες από το κρασί.

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί χωρίς να πάρει χρώμα το σκόρδο, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά (περίπου 10 λεπτά).

Στη συνέχεια, βάζουμε το βούτυρο λίγο-λίγο και μετά από άλλα 10 λεπτά συμπληρώνουμε και την κρέμα γάλακτος.

Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή σε fondue με ανοξείδωτα καλαμάκια, ένα για κάθε άτομο που κάθεται στο τραπέζι και συνοδεύουμε με διάφορα ωμά λαχανικά (σέλερι, πιπεριές, φινόκιο, κρεμμύδι κοκκάρι, αγκινάρες), αλλά και μαγειρεμένα (κολοκύθια, πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, κουνουπίδι) και τα σερβίρουμε όλα δίπλα. Τα ωμά λαχανικά θα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά, να κοπούν και κάποια να διατηρηθούν σε νερό με λεμόνι, για να μην οξυγονωθούν και μαυρίσουν.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες310
Πρωτεΐνες ζωικές6,89 γρ.
Υδατάνθρακες1,91 γρ.
Λιπαρά29,91 γρ.
Σάκχαρα1,55 γρ.