Μαγιονέζα

Εμφανίσεις: 1.384
Μαγιονέζα
Υλικά:
10 γρ. μουστάρδα (γλυκιά)
4 κρόκοι αυγού
Μισό λεμόνι (το χυμό)
1 πρέζα αλάτι
500 ml ελαιόλαδο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με μουστάρδα | κρόκοι αυγού συνταγές | συνταγές με μουστάρδα | λεμόνι | κρόκοι αυγού | Chocolate dark calories

Εκτέλεση συνταγής

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο μπολ. Χτυπάμε με το σύρμα ή στο μίξερ τους κρόκους με τη μουστάρδα και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο με συνεχή ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα ( fouet). Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φυτικό λάδι.

Tip: Επειδή οι κρόκοι θα χρησιμοποιηθούν ωμοί μπορούμε, για μεγαλύτερη ασφάλεια, να κάνουμε προηγουμένως παστερίωση.

mayonnaise-1
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες782
Πρωτεΐνες ζωικές2,11 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,07 γρ.
Υδατάνθρακες0,7 γρ.
Λιπαρά86,92 γρ.
Σάκχαρα0,14 γρ.
Φυτικές ίνες0,27 γρ.