Εκτέλεση συνταγής
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο (τα ψήνουμε για 8 λεπτά στους 180°C) ή στο τηγάνι (χωρίς λάδι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν) και μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε στον κάδο του mini pimmer και αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να τα χοντροκόψουμε.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε τις ντομάτες από τα σπόρια και τις ρίχνουμε στον κάδο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο και την ανακατεύουμε με το ζεστό ζυμαρικό όταν σερβίρουμε.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε τις ντομάτες από τα σπόρια και τις ρίχνουμε στον κάδο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο και την ανακατεύουμε με το ζεστό ζυμαρικό όταν σερβίρουμε.