Pesto alla siciliana

Εμφανίσεις: 1.923
Pesto alla siciliana
Υλικά:
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο)
60 γρ. αμύγδαλα (λευκά, ξεφλουδισμένα)
300 γρ. ντομάτες φρέσκιες (ή ντοματίνια)
Μισό τεμ. σκόρδο
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
10 γρ. μαϊντανός (10 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες ντομάτες φρέσκιες συνταγή | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | ντομάτες φρέσκιες συνταγές | αμύγδαλα συνταγές | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγές | Sauce calories

Εκτέλεση συνταγής

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο (τα ψήνουμε για 8 λεπτά στους 180°C) ή στο τηγάνι (χωρίς λάδι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν) και μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε στον κάδο του mini pimmer και αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να τα χοντροκόψουμε.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε τις ντομάτες από τα σπόρια και τις ρίχνουμε στον κάδο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο και την ανακατεύουμε με το ζεστό ζυμαρικό όταν σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες136
Πρωτεΐνες ζωικές4,53 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,65 γρ.
Υδατάνθρακες2,75 γρ.
Λιπαρά9,25 γρ.
Σάκχαρα1,04 γρ.
Φυτικές ίνες0,71 γρ.