Λάδι με βότανα

Εμφανίσεις: 1.142
Λάδι με βότανα
Υλικά:
10 κλαδάκια θυμάρι (1 ματσάκι)
5 κόκκοι μαύρου πιπεριού
50 γρ. μελισσόχορτο (1 ματσάκι)
3 τεμ. σκόρδα
1 λίτρο ελαιόλαδο
50 γρ. βασιλικός φρέσκος (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες μελισσόχορτο συνταγή | κόκκοι μαύρου πιπεριού συνταγές | κλαδάκια θυμάρι | κλαδάκια θυμάρι | συνταγή με κόκκοι μαύρου πιπεριού | Toast calories

Εκτέλεση συνταγής

Αν μπορούμε, αφήνουμε το μελισσόχορτο και το θυμάρι δεμένα και κρεμασμένα ανάποδα για δύο μέρες, για να ξεραθούν. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα βάζο ή μπουκάλι του λίτρου μαζί με το σκόρδο χωρίς να το ξεφλουδίσουμε, τους κόκκους του πιπεριού και το αφήνουμε σφραγισμένο για ένα μήνα σε δροσερό μέρος που να μην το χτυπάει ο ήλιος.

Χρησιμοποιούμε το αρωματικό λάδι σε πολλές συνταγές, αλλά και σκέτο με ψωμί φρυγανισμένο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες8952
Πρωτεΐνες φυτικές1,6 γρ.
Υδατάνθρακες26,85 γρ.
Λιπαρά1000 γρ.
Φυτικές ίνες14 γρ.