Γλυκόξινη σάλτσα

Εμφανίσεις: 1.618
Γλυκόξινη σάλτσα
Υλικά:
1 μπούκοβο
250 γρ. κρεμμύδια ξερά κόκκινα
5 γρ. γαρίφαλο σε σκόνη (1 κουτ. γλυκού)
3 γρ. σινάπι σε σκόνη (1/2 κουτ. γλυκού)
500 γρ. ντομάτες φρέσκιες (ώριμες)
500 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες
100 γρ. ζάχαρη
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. γλυκού)
25 ml ξίδι βαλσάμικο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
3 πρέζες κανέλλα (σκόνη) (1 κουτ. γλυκού ή 5 γρ.)
5 γρ. τζίντζερ (σε σκόνη 1 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες ξίδι βαλσάμικο | συνταγές με σινάπι σε σκόνη | συνταγή με γαρίφαλο σε σκόνη | πιπεριές γλυκές κόκκινες | μπούκοβο | Cod calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά, κόβουμε την πιπεριά σε λεπτό julienne και την ντομάτα στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά και μόλις πάρουν βράση, βάζουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπούκοβο.

Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά με το σκεύος σκεπασμένο για 1+½ ώρα.

Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα και το περνάμε από ένα σουρωτήρι ώστε να μαζέψουμε τις φλούδες από τα λαχανικά.

Τέλος, βάζουμε το μείγμα με την ντομάτα, το βαλσάμικο και τα μπαχαρικά, σε μια κατσαρόλα να βράσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Μεταφέρουμε το μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστό σε βαζάκια, τα οποία θα κλείσουμε καλά και θα τα αναποδογυρίσουμε ώστε να κλείσουν αεροστεγώς. Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε αποστείρωση στα βαζάκια.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες894
Πρωτεΐνες φυτικές3,53 γρ.
Υδατάνθρακες162,27 γρ.
Λιπαρά15,3 γρ.
Σάκχαρα131,51 γρ.
Φυτικές ίνες4,25 γρ.