Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά, κόβουμε την πιπεριά σε λεπτό julienne και την ντομάτα στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά και μόλις πάρουν βράση, βάζουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπούκοβο.
Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά με το σκεύος σκεπασμένο για 1+½ ώρα.
Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα και το περνάμε από ένα σουρωτήρι ώστε να μαζέψουμε τις φλούδες από τα λαχανικά.
Τέλος, βάζουμε το μείγμα με την ντομάτα, το βαλσάμικο και τα μπαχαρικά, σε μια κατσαρόλα να βράσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Μεταφέρουμε το μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστό σε βαζάκια, τα οποία θα κλείσουμε καλά και θα τα αναποδογυρίσουμε ώστε να κλείσουν αεροστεγώς. Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε αποστείρωση στα βαζάκια.
Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά με το σκεύος σκεπασμένο για 1+½ ώρα.
Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα και το περνάμε από ένα σουρωτήρι ώστε να μαζέψουμε τις φλούδες από τα λαχανικά.
Τέλος, βάζουμε το μείγμα με την ντομάτα, το βαλσάμικο και τα μπαχαρικά, σε μια κατσαρόλα να βράσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Μεταφέρουμε το μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστό σε βαζάκια, τα οποία θα κλείσουμε καλά και θα τα αναποδογυρίσουμε ώστε να κλείσουν αεροστεγώς. Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε αποστείρωση στα βαζάκια.