Αρωματικό αλάτι

Εμφανίσεις: 1.671
Αρωματικό αλάτι
Υλικά:
10 κλαδάκια θυμάρι (40 γρ.)
40 γρ. φασκόμηλο
10 πρέζες μαντζουράνα (40 γρ.)
40 τεμ. δάφνη (40 γρ.)
1 κιλό αλάτι χοντρό


Προτεινόμενες μερίδες: 20

Ετικέτες κλαδάκια θυμάρι | συνταγές με φασκόμηλο | κλαδάκια θυμάρι συνταγές | φασκόμηλο | δάφνη | Emmental calories

Εκτέλεση συνταγής

Βγάζουμε τα φύλλα από τα κλαράκια των βοτάνων, τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ χειρός με το αλάτι και τα τρίβουμε όλα μαζί με τις σκληρές λείες λεπίδες του μπλέντερ. Τα τοποθετούμε σε βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς και αφήνουμε να μαριναριστούν για μία εβδομάδα πριν από τη χρήση.

Διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε ψάρι και κρέας στη σχάρα, αλλά και σαλάτες και λαχανικά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες62
Πρωτεΐνες φυτικές0,14 γρ.
Υδατάνθρακες3,22 γρ.
Σάκχαρα0,8 γρ.
Φυτικές ίνες1,22 γρ.