Ντιπ με καραμελωμένο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί

Εμφανίσεις: 1.713
Ντιπ με καραμελωμένο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί
Υλικά:
50 γρ. τυρί κατσικίσιο
15 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο
10 γρ. ζάχαρη (2 πρέζες)
2 πρέζες αλάτι
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
20 γρ. chives (σχοινόπρασο)


Προτεινόμενες μερίδες: 5

Ετικέτες : ντιπ με κατσικίσιο τυρί: ντιπ με καραμελωμένο κρεμμύδι | Ice cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το καραμελώνουμε με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα τηγάνι σκεπασμένο με καπάκι, σε χαμηλή φωτιά.

Στο μεταξύ, βάζουμε τον χυμό λεμονιού στην κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει και να γίνει ξινόκρεμα. Στη συνέχεια, τη βάζουμε στο ποτήρι του ραβδομπλέντερ μαζί με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το κατσικίσιο τυρί και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και τα πολτοποιούμε με τη ράβδο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες134
Πρωτεΐνες ζωικές0,46 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,16 γρ.
Υδατάνθρακες2,98 γρ.
Λιπαρά8 γρ.
Σάκχαρα2,13 γρ.