Λάδι με γκρέιπ φρουτ και σκόρδο

Εμφανίσεις: 1.480
Λάδι με γκρέιπ φρουτ και σκόρδο
Υλικά:
1 γκρέιπφρουτ (150 γρ. περίπου)
4 τεμ. σκόρδα
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
5 γρ. chives (σχοινόπρασο) (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες σκόρδα συνταγές | γκρέιπφρουτ συνταγές | συνταγή με chives (σχοινόπρασο) | συνταγές με αλάτι | συνταγή με αλάτι | Cod calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό το γκρέιπ φρουτ και το ξεφλουδίζουμε με το ειδικό εργαλείο. Κόβουμε τις φλούδες σε julienne, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σχοινόπρασο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στους 60°C (για να «τραβάει» τη χλωροφύλλη αλλά να μην την κάψει) και βάζουμε όλα τα υλικά που κόψαμε να μαριναριστούν για 24 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.

Σερβίρουμε τη σάλτσα με ψάρι στη σχάρα, σαλάτες και λαχανικά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες37
Πρωτεΐνες φυτικές0,18 γρ.
Υδατάνθρακες2,16 γρ.
Λιπαρά3 γρ.
Σάκχαρα1,8 γρ.