Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά (βλ. και φρέσκα μυρωδικά-γενικές συμβουλές) και τα χοντροκόβουμε.
Τεμαχίζουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό κρύο μαζί με τα κόκκαλα, τα μυρωδικά και τα λαχανικά.
Βάζουμε τον ζωμό σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει μια καλή βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και τον ξαφρίζουμε. Στη συνέχεια, μαγειρεύουμε για 3 ώρες.
Τέλος, αλατίζουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και σουρώνουμε τον ζωμό με ένα σουρωτήρι με πυκνή σήτα.
Χρησιμοποιούμε τον ζωμό κρέατος για ριζότο, για κρέατα στο φούρνο ή για βραστά.
Τεμαχίζουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό κρύο μαζί με τα κόκκαλα, τα μυρωδικά και τα λαχανικά.
Βάζουμε τον ζωμό σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει μια καλή βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και τον ξαφρίζουμε. Στη συνέχεια, μαγειρεύουμε για 3 ώρες.
Τέλος, αλατίζουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και σουρώνουμε τον ζωμό με ένα σουρωτήρι με πυκνή σήτα.
Χρησιμοποιούμε τον ζωμό κρέατος για ριζότο, για κρέατα στο φούρνο ή για βραστά.
