Ζωμός κρέατος

Εμφανίσεις: 1.621
Ζωμός κρέατος
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
10 γρ. δεντρολίβανο (2 κλαδάκια)
300 γρ. μοσχαρίσιο κόκκαλο
150 γρ. μοσχάρι σπάλα (χτένι)
1 ντομάτα φρέσκια (μέτρια)
1,5 λίτρο νερό
50 γρ. σέλερι
25 γρ. πράσα
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
2 γρ. φασκόμηλο (2 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο συνταγές | κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο συνταγή | συνταγές με καρότα | σέλερι συνταγή | συνταγές με δεντρολίβανο | Chocolate calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά (βλ. και φρέσκα μυρωδικά-γενικές συμβουλές) και τα χοντροκόβουμε.

Τεμαχίζουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό κρύο μαζί με τα κόκκαλα, τα μυρωδικά και τα λαχανικά.

Βάζουμε τον ζωμό σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει μια καλή βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και τον ξαφρίζουμε. Στη συνέχεια, μαγειρεύουμε για 3 ώρες.

Τέλος, αλατίζουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και σουρώνουμε τον ζωμό με ένα σουρωτήρι με πυκνή σήτα.

Χρησιμοποιούμε τον ζωμό κρέατος για ριζότο, για κρέατα στο φούρνο ή για βραστά.

zomos-kreatos-2
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες280
Πρωτεΐνες ζωικές29,69 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,7 γρ.
Υδατάνθρακες20,28 γρ.
Λιπαρά4,94 γρ.
Σάκχαρα12,35 γρ.
Φυτικές ίνες3,05 γρ.