Pesto alla genovese

Εμφανίσεις: 4.964
Pesto alla genovese
Υλικά:
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (2 κουτ. σούπας)
50 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο) (2 κουτ. σούπας)
2 παγάκια
10 γρ. κουκουνάρι (ή 1 κουτ. σούπας καρύδια)
1 τεμ. σκόρδο
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
70 ml ελαιόλαδο
50 γρ. βασιλικός φρέσκος (μόνο φύλλα)
50 γρ. μαϊντανός (μόνο φύλλα)
5 γρ. αλάτι χοντρό (1 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : συνταγή για pesto genovese: pesto: συνταγές με βασιλικό | Apple calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Ο πάγος μπαίνει για να μην μαυρίσουν τα φύλλα των μυρωδικών και να παραμείνουν έντονα πράσινα.

Με αυτήν τη δοσολογία θα πάρουμε 300 γρ. pesto alla genovese.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες270
Πρωτεΐνες ζωικές7,41 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,01 γρ.
Υδατάνθρακες1,39 γρ.
Λιπαρά26,21 γρ.
Σάκχαρα0,15 γρ.
Φυτικές ίνες0,05 γρ.