Σάλτσα mediterranea

Εμφανίσεις: 1.471
Σάλτσα mediterranea
Υλικά:
2 ντομάτες φρέσκιες (μέτριες) (ώριμες)
10 γρ. κάπαρη (σπόροι) (6 τεμ.)
Μισό τεμ. σκόρδο (5 γρ.)
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
8 γρ. βασιλικός φρέσκος (8 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες πιπέρι μαύρο | συνταγές με ντομάτες φρέσκιες (μέτριες) | συνταγές με κάπαρη (σπόροι) | συνταγή με αλάτι | βασιλικός φρέσκος | Salami calories

Εκτέλεση συνταγής

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες (blanchir), τις κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους. Ξαλμυρίζουμε την κάπαρη πλένοντάς την με τρεχούμενο νερό και πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί με ένα μπλέντερ χειρός, βάζοντας και 1-2 παγάκια. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο, αν χρειαστεί και σερβίρουμε τη σάλτσα ως συνοδευτικό με bruschetta ή σε σαλάτες ζυμαρικών.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες19
Πρωτεΐνες φυτικές0,05 γρ.
Υδατάνθρακες1,01 γρ.
Λιπαρά1,5 γρ.
Σάκχαρα0,52 γρ.
Φυτικές ίνες0,02 γρ.