Ζωμός ψαριού

Εμφανίσεις: 1.255
Ζωμός ψαριού
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
750 γρ. κοκκινόψαρο
5 γρ. δεντρολίβανο (1 κλαδάκι)
5 κόκκοι μαύρου πιπεριού
2 λίτρα νερό
30 γρ. σέλερι
30 γρ. καρότα (0,6 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
2 γρ. φασκόμηλο (2 φύλλα)
1 τεμ. δάφνη


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες συνταγές με δεντρολίβανο | καρότα συνταγή | κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο συνταγή | συνταγές με κόκκοι μαύρου πιπεριού | δεντρολίβανο |

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα λέπια από το ψάρι και αφαιρούμε τα βράγχια, τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη από την κοιλιά. Το ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αίμα και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό κρύο. Προσθέτουμε και τα λαχανικά με τα μυρωδικά πλυμένα και κομμένα και το αλάτι.

Μαγειρεύουμε τον ζωμό για 30 λεπτά περίπου. Μετά τον πρώτο βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια ένταση και αφαιρούμε συνέχεια τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια.

Τέλος, σουρώνουμε τον ζωμό με ένα σουρωτήρι με πυκνή σήτα ή με ένα τούλι.

zomos-psari-1
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες780
Πρωτεΐνες ζωικές140,63 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,53 γρ.
Υδατάνθρακες14,86 γρ.
Λιπαρά12 γρ.
Σάκχαρα8,07 γρ.
Φυτικές ίνες2,69 γρ.