Ζωμός από μαλακόστρακα («Bisque»)

Εμφανίσεις: 3.660
Ζωμός από μαλακόστρακα («Bisque»)
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
50 ml brandy
5 γρ. δεντρολίβανο (1 κλαδάκι)
1 μπούκοβο
1 ντομάτα φρέσκια (μέτρια)
5 κόκκοι μαύρου πιπεριού
400 γρ. κεφάλια από μαλακόστρακα (γαρίδες, καραβίδες κ.λπ.)
20 γρ. ντοματοπελτές (2 κουτ. γλυκού)
30 γρ. σέλερι
1 τεμ. σκόρδο
30 γρ. καρότα (0,6 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
2 γρ. φασκόμηλο (2 φύλλα)
1 τεμ. δάφνη


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες συνταγή με brandy | κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | μπούκοβο | συνταγές με κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | συνταγή με κόκκοι μαύρου πιπεριού | Milk kefir calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα μυρωδικά (βλ. και φρέσκα μυρωδικά-γενικές συμβουλές), τα χοντροκόβουμε και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε και τα κεφάλια από τα μαλακόστρακα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το brandy και φλαμπάρουμε ( φλαμπέ).

Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά μετά από την ώρα που θα πάρει βράση, χαμηλώνοντας την ένταση της εστίας. Τέλος, αλατίζουμε και αλέθουμε τον ζωμό με ένα μπλέντερ χεριού μέσα στην κατσαρόλα, για να βγάλουν τα μαλακόστρακα όλη τη γεύση τους. Κατόπιν τον σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι με πυκνή σήτα.

Η bisque χρησιμοποιείται για σάλτσες ζυμαρικών, ριζότο, κριθάρι και πολλά ακόμη φαγητά.

zomos-ostraka-1
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες493
Πρωτεΐνες φυτικές2,73 γρ.
Υδατάνθρακες24,34 γρ.
Λιπαρά19,52 γρ.
Σάκχαρα11,41 γρ.
Φυτικές ίνες3,74 γρ.