Εκτέλεση συνταγής
Ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε να βράσουν με το γάλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε σε κρέμα με το χοντρό αλάτι και προσθέτουμε αργά-αργά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε τη σάλτσα aioli ως συνοδευτική σε σούπες ψαριού, bruschetta και σε μαρινάδες για αρνί.
Η σάλτσα είναι παραδοσιακό πιάτο της Προβηγκίας, όπου θεωρείται εθνικό σύμβολο της γαστρονομίας, τόσο που ο διάσημος ποιητής Frédéric Mistral ίδρυσε -στα 1891- μια εφημερίδα με τον τίτλο «Aioli».
Σερβίρουμε τη σάλτσα aioli ως συνοδευτική σε σούπες ψαριού, bruschetta και σε μαρινάδες για αρνί.
Η σάλτσα είναι παραδοσιακό πιάτο της Προβηγκίας, όπου θεωρείται εθνικό σύμβολο της γαστρονομίας, τόσο που ο διάσημος ποιητής Frédéric Mistral ίδρυσε -στα 1891- μια εφημερίδα με τον τίτλο «Aioli».