Besciamella (μπεσαμέλ)

Εμφανίσεις: 1.338
Besciamella (μπεσαμέλ)
Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
3 πρέζες αλάτι
3 γρ. μοσχοκάρυδο (2 πρέζες)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες βούτυρο συνταγή | γάλα φρέσκο πλήρες | συνταγή με αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | μοσχοκάρυδο | συνταγή με βούτυρο | Nut calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουμε μια κρέμα που ονομάζεται roux.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια του συμπληρώνουμε το roux ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Αν θέλουμε να φτιάξουμε πιο ελαφριά besciamella μπορούμε αντί για βούτυρο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη ή 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ακολουθώντας στη συνέχεια την ίδια εκτέλεση.

Για να πάρουμε πιο πηχτή besciamella απλώς αυξάνουμε τα γραμμάρια από το αλεύρι, ενώ αντίθετα για πιο ρευστή μειώνουμε την ποσότητα από το αλεύρι.

becciamela
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες152
Πρωτεΐνες ζωικές3,36 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,83 γρ.
Υδατάνθρακες11,24 γρ.
Λιπαρά10,46 γρ.
Σάκχαρα5,09 γρ.
Φυτικές ίνες0,28 γρ.