Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουμε μια κρέμα που ονομάζεται roux.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια του συμπληρώνουμε το roux ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε πιο ελαφριά besciamella μπορούμε αντί για βούτυρο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη ή 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ακολουθώντας στη συνέχεια την ίδια εκτέλεση.
Για να πάρουμε πιο πηχτή besciamella απλώς αυξάνουμε τα γραμμάρια από το αλεύρι, ενώ αντίθετα για πιο ρευστή μειώνουμε την ποσότητα από το αλεύρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια του συμπληρώνουμε το roux ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε πιο ελαφριά besciamella μπορούμε αντί για βούτυρο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη ή 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ακολουθώντας στη συνέχεια την ίδια εκτέλεση.
Για να πάρουμε πιο πηχτή besciamella απλώς αυξάνουμε τα γραμμάρια από το αλεύρι, ενώ αντίθετα για πιο ρευστή μειώνουμε την ποσότητα από το αλεύρι.
