Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις πιπεριές, τις χοντροκόβουμε και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με τις πιπεριές και το ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένο σκεύος, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε όλα στο ποτήρι του μπλέντερ χειρός και τα πολτοποιούμε σε μια βελούδινη σάλτσα και την περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι για να μαζέψουμε τις φλούδες από τις πιπεριές. Τέλος, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα για γεμιστά φρέσκα ζυμαρικά. Μπορούμε, επίσης, να συνοδεύσουμε λαχανικά στη σχάρα όπως μελιτζάνες, σπαράγγια ή για ψάρια στη σχάρα.
Σβήνουμε με ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένο σκεύος, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε όλα στο ποτήρι του μπλέντερ χειρός και τα πολτοποιούμε σε μια βελούδινη σάλτσα και την περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι για να μαζέψουμε τις φλούδες από τις πιπεριές. Τέλος, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα για γεμιστά φρέσκα ζυμαρικά. Μπορούμε, επίσης, να συνοδεύσουμε λαχανικά στη σχάρα όπως μελιτζάνες, σπαράγγια ή για ψάρια στη σχάρα.