Σάλτσα από γλυκές κόκκινες πιπεριές

Εμφανίσεις: 1.450
Σάλτσα από γλυκές κόκκινες πιπεριές
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
10 γρ. βούτυρο (1 κουτ. γλυκού)
250 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (5 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες αλάτι | κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | βούτυρο | κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο συνταγές | συνταγές με κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | Lamb calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις πιπεριές, τις χοντροκόβουμε και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με τις πιπεριές και το ελαιόλαδο.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένο σκεύος, μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε όλα στο ποτήρι του μπλέντερ χειρός και τα πολτοποιούμε σε μια βελούδινη σάλτσα και την περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι για να μαζέψουμε τις φλούδες από τις πιπεριές. Τέλος, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα για γεμιστά φρέσκα ζυμαρικά. Μπορούμε, επίσης, να συνοδεύσουμε λαχανικά στη σχάρα όπως μελιτζάνες, σπαράγγια ή για ψάρια στη σχάρα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες420
Πρωτεΐνες ζωικές0,08 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,01 γρ.
Υδατάνθρακες12,73 γρ.
Λιπαρά33,34 γρ.
Σάκχαρα4,82 γρ.
Φυτικές ίνες1,5 γρ.