Πεσκανδρίτσα με μελιτζάνες και κάπαρη

Εμφανίσεις: 5.106
Πεσκανδρίτσα με μελιτζάνες και κάπαρη
Υλικά:
550 γρ. πεσκανδρίτσα
20 γρ. κάπαρη (σπόροι)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
200 γρ. μελιτζάνες
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
1 πρέζα πιπέρι λευκό
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πεσκανδρίτσα συνταγές | συνταγή με κρεμμύδι ξερό μέτριο | συνταγές με αλάτι | πεσκανδρίτσα συνταγές | συνταγή με κρασί λευκό | Amaranth calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε το μέρος με τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους πάχους περίπου ½ εκ.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου.

Μετακινούμε τις μελιτζάνες προς τα άκρα του τηγανιού και στο κέντρο προσθέτουμε το ψάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε την κάπαρη. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο θυμάρι.

Σερβίρουμε την πεσκανδρίτσα με τη μελιτζάνα πολύ ζεστή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες156
Πρωτεΐνες ζωικές17,6 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,38 γρ.
Υδατάνθρακες4,72 γρ.
Λιπαρά5,13 γρ.
Σάκχαρα2,58 γρ.
Φυτικές ίνες1,75 γρ.