Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τις αντζούγιες σε απορροφητικό χαρτί για να αποστραγγιστούν από το λάδι και τις ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε καλά τις ελιές, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Πλένουμε καλά το μαρούλι, τη σαλάτα και το σγουρό μαρούλι και τα ψιλοκόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες ή σε σχήμα σφήνας.
Βάζουμε τα αμύγδαλα για 1 λεπτό σε βραστό νερό και τα ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα μισά και τα σοτάρουμε για λίγο σε ένα τηγάνι. Στραγγίζουμε και το καλαμπόκι από τα υγρά του.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τελειώνουμε με το βαλσάμικο ξίδι και τα ολόκληρα αμύγδαλα που έχουμε φυλάξει. Σερβίρουμε αμέσως.
Πλένουμε καλά το μαρούλι, τη σαλάτα και το σγουρό μαρούλι και τα ψιλοκόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες ή σε σχήμα σφήνας.
Βάζουμε τα αμύγδαλα για 1 λεπτό σε βραστό νερό και τα ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα μισά και τα σοτάρουμε για λίγο σε ένα τηγάνι. Στραγγίζουμε και το καλαμπόκι από τα υγρά του.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τελειώνουμε με το βαλσάμικο ξίδι και τα ολόκληρα αμύγδαλα που έχουμε φυλάξει. Σερβίρουμε αμέσως.