Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε το πράσο, το καθαρίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το σοτάρουμε με το βούτυρο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο πράσο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα σκεπάζουμε με 100 ml ζεστό ζωμό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά και μόλις βράσουν οι πατάτες, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι.
Μαγειρεύουμε το ρύζι στον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών σε σιγανή φωτιά μέχρι να τον απορροφήσει. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με την κρέμα των πράσων και τους κύβους της κολοκύθας.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο Pecorino Romano και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε αν θέλουμε με πράσα τηγανιτά και σερβίρουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο πράσο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα σκεπάζουμε με 100 ml ζεστό ζωμό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά και μόλις βράσουν οι πατάτες, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι.
Μαγειρεύουμε το ρύζι στον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών σε σιγανή φωτιά μέχρι να τον απορροφήσει. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με την κρέμα των πράσων και τους κύβους της κολοκύθας.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο Pecorino Romano και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε αν θέλουμε με πράσα τηγανιτά και σερβίρουμε.