Ρύζι με κρέμα πράσων και κολοκύθα

Εμφανίσεις: 4.509
Ρύζι με κρέμα πράσων και κολοκύθα
Υλικά:
50 γρ. τυρί pecorino (πεκορίνο) με πιπέρι
200 γρ. ρύζι
500 ml ζωμός λαχανικών
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. πατάτες (1 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
300 γρ. κολοκύθα
100 γρ. πράσα (1/2 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με πιπέρι μαύρο | τυρί pecorino (πεκορίνο) με πιπέρι συνταγή | σκόρδο συνταγή | συνταγές με τυρί pecorino (πεκορίνο) με πιπέρι | συνταγές με τυρί pecorino (πεκορίνο) με πιπέρι | Avocado calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το πράσο, το καθαρίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το σοτάρουμε με το βούτυρο.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο πράσο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα σκεπάζουμε με 100 ml ζεστό ζωμό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά και μόλις βράσουν οι πατάτες, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι.

Μαγειρεύουμε το ρύζι στον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών σε σιγανή φωτιά μέχρι να τον απορροφήσει. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με την κρέμα των πράσων και τους κύβους της κολοκύθας.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο Pecorino Romano και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε αν θέλουμε με πράσα τηγανιτά και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες431
Πρωτεΐνες ζωικές3,33 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,87 γρ.
Υδατάνθρακες56,25 γρ.
Λιπαρά17,75 γρ.
Σάκχαρα0,65 γρ.
Φυτικές ίνες4,73 γρ.