Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα φιλέτα των ψαριών αφαιρώντας το δέρμα και τα οστά, τα ξεπλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τις μισές σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για να δώσουμε γεύση.
Πάνω στις πατάτες βάζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Βάζουμε και τα φιλέτα της σφυρίδας και τα αλείφουμε με λίγο λάδι και μία πρέζα αλάτι και πάνω προσθέτουμε τα φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα. Τέλος, τα σκεπάζουμε όλα με τις υπόλοιπες πατάτες.
Ψήνουμε το φαγητό μας στους 170°C για 35 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το σερβίρουμε, γαρνίροντάς το με ένα μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τις μισές σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για να δώσουμε γεύση.
Πάνω στις πατάτες βάζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Βάζουμε και τα φιλέτα της σφυρίδας και τα αλείφουμε με λίγο λάδι και μία πρέζα αλάτι και πάνω προσθέτουμε τα φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα. Τέλος, τα σκεπάζουμε όλα με τις υπόλοιπες πατάτες.
Ψήνουμε το φαγητό μας στους 170°C για 35 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το σερβίρουμε, γαρνίροντάς το με ένα μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες.