Φιλέτα σφυρίδας με πατάτες και αντσούγιες

Εμφανίσεις: 3.937
Φιλέτα σφυρίδας με πατάτες και αντσούγιες
Υλικά:
1 κιλό σφυρίδα (6 φιλέτα)
250 γρ. αντσούγιες σε λάδι (12 τεμ.)
1 κιλό πατάτες (5 τεμ.)
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
1 τεμ. σκόρδο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες αντσούγιες σε λάδι | συνταγές με σκόρδο | συνταγές με πατάτες | πατάτες συνταγή | συνταγές με σφυρίδα | Ice cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα φιλέτα των ψαριών αφαιρώντας το δέρμα και τα οστά, τα ξεπλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τις μισές σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για να δώσουμε γεύση.

Πάνω στις πατάτες βάζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Βάζουμε και τα φιλέτα της σφυρίδας και τα αλείφουμε με λίγο λάδι και μία πρέζα αλάτι και πάνω προσθέτουμε τα φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα. Τέλος, τα σκεπάζουμε όλα με τις υπόλοιπες πατάτες.

Ψήνουμε το φαγητό μας στους 170°C για 35 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το σερβίρουμε, γαρνίροντάς το με ένα μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες409
Πρωτεΐνες ζωικές12,04 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές6,79 γρ.
Υδατάνθρακες33,12 γρ.
Λιπαρά6,55 γρ.
Σάκχαρα2,87 γρ.
Φυτικές ίνες4,17 γρ.