Ζυμαρικά bigoli με κουνέλι al ragu και κρέμα πράσων

Εμφανίσεις: 5.930
Ζυμαρικά bigoli με κουνέλι al ragu και κρέμα πράσων
Υλικά:
400 γρ. ζυμαρικά bigoli
30 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
200 γρ. κουνέλι
1 τεμ. σκόρδο
200 γρ. πράσα (1 τεμ.)
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
50 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα δεντρολίβανο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με τυρί pecorino romano (πεκορίνο ρομάνο) | ζυμαρικά bigoli | τυρί pecorino romano (πεκορίνο ρομάνο) συνταγές | κουνέλι | συνταγή με τυρί pecorino romano (πεκορίνο ρομάνο) | Beans calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο με 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το κρέας του κουνελιού κομμένο σε κύβους μέχρι να ροδίσει. Έπειτα, σβήνουμε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το σκεύος σκεπασμένο να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αν χρειαστεί, στο τέλος του μαγειρέματος συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό.

Στο μεταξύ, πλένουμε τα πράσα, τα κόβουμε στη μέση και τα βράζουμε στο αλατισμένο νερό με τα ζυμαρικά για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, ενώνουμε με το τριμμένο τυρί, μία πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με το ragu του κουνελιού και τη σάλτσα των πράσων και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες586
Πρωτεΐνες ζωικές11,89 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,9 γρ.
Υδατάνθρακες80,41 γρ.
Λιπαρά18,45 γρ.
Σάκχαρα0,02 γρ.
Φυτικές ίνες0,53 γρ.