Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο με 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το κρέας του κουνελιού κομμένο σε κύβους μέχρι να ροδίσει. Έπειτα, σβήνουμε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το σκεύος σκεπασμένο να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αν χρειαστεί, στο τέλος του μαγειρέματος συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό.
Στο μεταξύ, πλένουμε τα πράσα, τα κόβουμε στη μέση και τα βράζουμε στο αλατισμένο νερό με τα ζυμαρικά για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, ενώνουμε με το τριμμένο τυρί, μία πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με το ragu του κουνελιού και τη σάλτσα των πράσων και σερβίρουμε αμέσως.
Στο μεταξύ, πλένουμε τα πράσα, τα κόβουμε στη μέση και τα βράζουμε στο αλατισμένο νερό με τα ζυμαρικά για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, ενώνουμε με το τριμμένο τυρί, μία πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με το ragu του κουνελιού και τη σάλτσα των πράσων και σερβίρουμε αμέσως.