Λινγκουίνι με καλαμάρι, πορτοκάλι, αρμπαρόριζα και φυστίκι αιγίνης

Εμφανίσεις: 1.464
Λινγκουίνι με καλαμάρι, πορτοκάλι, αρμπαρόριζα και φυστίκι αιγίνης
Υλικά:
1 πορτοκάλι
10 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
400 γρ. ζυμαρικά linguine
30 γρ. βούτυρο
200 γρ. καλαμαράκια
1 τεμ. σκόρδο
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
20 ml κρασί λευκό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
1 αρμπαρόριζα
10 γρ. τζίντζερ
2 πρέζες δεντρολίβανο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με κρασί λευκό | ζυμαρικά linguine | καλαμαράκια | συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Κόβουμε το καλαμάρι σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τελευταίο ρίχνουμε το τζίντζερ. Αφού τα σοτάρουμε καλά σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε  το ξύσμα και το χυμό από μισό πορτοκάλι αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για δέκα λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα φύλλα αρμπαρόριζας ψιλοκομμένα. Ψιλκόβουμε τα φιστίκια και τα ανακατεύουμε με το parmigiano, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το φυστίκι και το τυρί από πάνω.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες546
Πρωτεΐνες ζωικές7,2 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές12,74 γρ.
Υδατάνθρακες87,2 γρ.
Λιπαρά13,94 γρ.
Σάκχαρα1,08 γρ.
Φυτικές ίνες4,44 γρ.