Caponata με άρωμα μέντας και ρίγανη

Εμφανίσεις: 4.942
Caponata με άρωμα μέντας και ρίγανη
Υλικά:
150 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1,5 τεμ.)
5 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (1 πιπερίτσα)
50 γρ. σέλινο (μόνο τους μίσχους)
20 γρ. κάπαρη (σπόροι) (1 κουτ. σούπας)
50 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
300 γρ. μελιτζάνες
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
20 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. σούπας)
2 πρέζες αλάτι
5 ml ξίδι λευκό (1 κουτ. σούπας)
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
3 γρ. μέντα
1 πρέζα ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κάπαρη (σπόροι) συνταγές | πιπεριές καυτερές κόκκινες συνταγές | ζάχαρη | ντομάτες φρέσκιες | συνταγές με κάπαρη (σπόροι) | Fruit salad calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε όλα τα λαχανικά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε κύβους, διατηρώντας τα σε μπολ χωριστά ανά είδος.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και βάζουμε τα λαχανικά να μαραθούν, ξεκινώντας με τις μελιτζάνες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, τα κολοκυθάκια και τέλος την πιπεριά.

Σοτάρουμε ώσπου να πάρουν όλα χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσθέτοντας κι άλλο λάδι, αν χρειάζεται. Στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα όταν ετοιμαστούν και τα κρατάμε σε μπολ.

Βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί με το υπόλοιπο λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, την κάπαρη, το πιπέρι και ρίχνουμε όλα τα μαγειρεμένα λαχανικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μερικές σταγόνες ξίδι, μία πρέζα αλάτι και δυόσμο.

Μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου, να αναδειχθούν οι μυρωδιές και να αρωματιστούν τα λαχανικά μας, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αφήνουμε την caponata να κρυώσει και κατόπιν σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες111
Πρωτεΐνες φυτικές1,31 γρ.
Υδατάνθρακες14,55 γρ.
Λιπαρά3,76 γρ.
Σάκχαρα11,95 γρ.
Φυτικές ίνες3,83 γρ.