Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα ραδίκια, αφαιρώντας τα σκληρότερα μέρη τους, ξεπλένουμε καλά με κρύο τρεχούμενο νερό και τα βυθίζουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει παγωμένο νερό για 30 λεπτά περίπου, έτσι ώστε να γίνουν τραγανά. Κατόπιν τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα γουδί (ή με έναν αναμείκτη) χτυπάμε τις αντσούγιες με τη σκελίδα του σκόρδου ξεφλουδισμένη. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξίδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ομαλή και κρεμώδη σάλτσα.
Αλατίζουμε τα ραδίκια (αν θέλουμε προσθέτουμε και πιπέρι) και ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να πάει η γεύση της παντού.
Αφήνουμε τη σαλάτα μας να «σταθεί» για 15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Σε ένα γουδί (ή με έναν αναμείκτη) χτυπάμε τις αντσούγιες με τη σκελίδα του σκόρδου ξεφλουδισμένη. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξίδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ομαλή και κρεμώδη σάλτσα.
Αλατίζουμε τα ραδίκια (αν θέλουμε προσθέτουμε και πιπέρι) και ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να πάει η γεύση της παντού.
Αφήνουμε τη σαλάτα μας να «σταθεί» για 15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.