Ραδίκια με αντσούγιες

Εμφανίσεις: 4.945
Ραδίκια με αντσούγιες
Υλικά:
400 γρ. ραδίκια
40 γρ. αντσούγιες σε λάδι (3 αντσούγιες)
1 τεμ. σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
3 ml ξίδι λευκό (1 κουτ. γλυκού)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πιπέρι μαύρο συνταγή | σκόρδο | ξίδι λευκό συνταγή | ξίδι λευκό | ραδίκια συνταγή | Cabbage rolls calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα ραδίκια, αφαιρώντας τα σκληρότερα μέρη τους, ξεπλένουμε καλά με κρύο τρεχούμενο νερό και τα βυθίζουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει παγωμένο νερό για 30 λεπτά περίπου, έτσι ώστε να γίνουν τραγανά. Κατόπιν τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα γουδί (ή με έναν αναμείκτη) χτυπάμε τις αντσούγιες με τη σκελίδα του σκόρδου ξεφλουδισμένη. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξίδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ομαλή και κρεμώδη σάλτσα.

Αλατίζουμε τα ραδίκια (αν θέλουμε προσθέτουμε και πιπέρι) και ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να πάει η γεύση της παντού.

Αφήνουμε τη σαλάτα μας να «σταθεί» για 15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες91
Πρωτεΐνες ζωικές2,89 γρ.
Υδατάνθρακες0,19 γρ.
Λιπαρά3,47 γρ.
Σάκχαρα0 γρ.