Σάλτσα aioli

Εμφανίσεις: 1.912
Σάλτσα aioli
Υλικά:
200 ml γάλα φρέσκο πλήρες
2 τεμ. σκόρδα
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
10 γρ. αλάτι χοντρό (1 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες συνταγές με σκόρδα | γάλα φρέσκο πλήρες | γάλα φρέσκο πλήρες | συνταγή με σκόρδα | | Kefalograviera calories

Εκτέλεση συνταγής

Ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε να βράσουν με το γάλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε σε κρέμα με το χοντρό αλάτι και προσθέτουμε αργά-αργά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε τη σάλτσα aioli ως συνοδευτική σε σούπες ψαριού, bruschetta και σε μαρινάδες για αρνί.

Η σάλτσα είναι παραδοσιακό πιάτο της Προβηγκίας, όπου θεωρείται εθνικό σύμβολο της γαστρονομίας, τόσο που ο διάσημος ποιητής Frédéric Mistral ίδρυσε -στα 1891- μια εφημερίδα με τον τίτλο «Aioli».
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0
Πρωτεΐνες ζωικές6,6 γρ.
Υδατάνθρακες9,8 γρ.
Λιπαρά22,2 γρ.
Σάκχαρα9,8 γρ.